onsdag 24. oktober 2012

Bosnisk Baklava

1 pk ferdig deigblader
800 g hakkende valnøtter
1 kg sukker
250 g margarin/smør
250 ml matolje
250 ml melk
2 SS honning
1 sitron
2 ts vanilijesukker
1 ts kanel

Begynner med å hakke nøttene,og til denne panna som jeg
brukte her måtte jeg klippe opp deigbladene,for jeg ville ha dem runde.

Så koker jeg melk,honning,matolje og smør til en smidig masse.
Avkjøler den litt

Jeg blander nøttene sammen med sukker,
vaniljesukker og kanel.

Så begynner jeg alltid med tre deigblader, og bruk 
melk og smør massen til å smøre under det første
deigbladet, og etter det mellom hver deigblad.

Så strør jeg etter det tredje deigbladet med nøtt og sukker
massen,spre den godt utover hele overflaten.

Så dekker jeg med to til deigblader, husk å smøre dem
imellom hverandre. Og på toppen skal det igjen være tre
deigblader. Så kutter vi den i populære baklava formen.

Resten av melken helles over baklava og stekes på 140 grader
i forvarmet ovn. Til den blir brun og fin :)

Voila!
Etter steketid bruker jeg 100 g sukker, 1 sitron i biter og 200 dl vann, kokes og helles over.
La stå over natten, og helst i noen dager før servering. Serveres gjerne med iskrem, og kaffe. Enjoy!





1 kommentar:

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge til din mat- til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,
    Christina
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett