fredag 29. mai 2015

Firkløveren

Formvarm stekeovnen 125°
Bunn:
5 egg
200 g sukker
150 g mel     
2 ts bakepulver 
1 ts vaniljesukker 
100 g mørk sjokolade 
1/2 dl vann

Pisk egg og sukker luftig 
Sikt inn det tørre
Smelt sjokoladen med vannet og ha opp i røra
Kle en 26 cm rund form med bakepapir og ha i røra. Stek 40 min ca.
Avkjøl 

Fyll:
Jeg bruker en pakke med ferdig vanilije krem og pisker det sammen med 1,5 dl kremfløte.

Sjokoladetrekk:
1,5 dl sukker
1,2 dl kremfløte 
70 g smør
Stor Firkløver sjokolade 200 g

Kok på middels varme sukker,fløte og smør,DET SKAL IKKE KOKES,middels varme så det smelter. Knekk opp sjokoladen og rør den inn til den smelter.

Fyll den avkjølte kaken med vanilijkrem.

Når sjokolade trekket er avkjølt ha det over kaken og rundt den.Trekk den i to omganger,vent til sen første setter seg i kjøleskapet i 5 min så tar du den ut og heller over resten.

Kos deg ♡




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar