lørdag 25. januar 2014
Fyllt Aubergine og Squash
Fyllte Aubergine og Squash
- Kjøttdeig ca 600 g
- 2 SS tomatpurre
- 1 løk
- persille
- gulrot
- Spisskumin
- Karve
- Salt
- Pepper
- Paprika
- 50 g margarin eller olje til steking
- 2-3 aubergin og/eller squash
- revet ost til topping
Vask aubergin/squash og del i to. Lag hull i det.
Formvarm ovnen på ca 210 grader
Alt er forberdt og hakket, så jeg begynner med å smelte smør og brune løken, og jeg tilsetter karve med det samme.
Sett på kjøttet og krydderet, stek videre på lav varme
Tilsett så resten, det ene etter det andre og stek videre
Når alt er godt og jevnt stekt er det på tide å fylle aubergin/squash
Fyll godt og ha litt revet ost over.
Stek på i ovnen på ca 210 grader 15 min ca!
Kjempegodt med pasta eller ris!
Summer breeze
En deilig sommer kake, midt på vinteren!
Summer Breeze bløtkake:
4 egg
12 SS sukker
12 SS melk
12 SS matolje
12 SS mel
1,5 ts bakepulver
Stivpisk egg og sukker, i ca 10 min!
Den skal være så luftig og seig.
Så tar du den vekk fra mikseren og sikter inn mel og tilsetter olje og melk delt på tre omganger, og blander hver gang med visp.
Når røren er jevn uten klomper, legger du den over i form som du har bakepapir i.
Stek på 180 grader i 10 min, så setter du ned varmen på 150 grader og steker til den er ferdig, ca 30 min.
Etter at bunnen er avkjølt deler du den i tre og fyller med fyll.
Fyll:
2 pakker vanilije pudding
800 dl melk
200 g margarin (romtemprert)
Kok opp melk og ha i vanilijepudding
Når den er avkjølt, miks margarinen helt myk og ha i pudding (pass på at det ikke forblir margarin klumper)
Fyll kaken og dekk med pisket kremfløte og siktet melis.
Pynt med jordbær og rips!
Hjemmelaget grønn Pesto
Det herlige tilbehøret pesto har raskt sneket seg inn på det norske kjøkken, og har du for hånd middelhavets råvarer som basillikum og olivenolje må du ikke nøle med å lage pesto, som også kan lagres over tid i kjøleskapet og nytes sammen med det meste.
*Klipp av alle bladene fra basillikum, vask det
*Ha revet ost med kvernet pepper og salt, pinjekjerner og hvitløk sammen med basillikum
i en food prosessor, ha over olivenolje, og kvern i vei.
Dette er en god porsjon og kan lagres i kjøleskapet i noen uker.
Men det er best ferskt, og brukes til det meste.
4 små planter Basillikum
100 g pinjekjerner
1 dl olivenolje
100 g revet ost (parmesan)
3-4 fed hvitløk
1 teskje salt
1 teskje kvernet pepper
*Klipp av alle bladene fra basillikum, vask det
*Ha revet ost med kvernet pepper og salt, pinjekjerner og hvitløk sammen med basillikum
i en food prosessor, ha over olivenolje, og kvern i vei.
Dette er en god porsjon og kan lagres i kjøleskapet i noen uker.
Men det er best ferskt, og brukes til det meste.
Abonner på:
Innlegg (Atom)