onsdag 30. mai 2012

Hvetekrans med vanilijekrem og valnøtter

Deig:

100 g margarin
50 g fersk gjær
3,5 dl melk
2 dl sukker
600 g hvetemel

Fyll:
1 pk ferdiglaget vanilijekrem
100 g valnøtter
1 ss kanel
50 g smør
2 ss sukker

Pensling:
1 egg
1 ss melk

Fremgangsmåte:

Ha margarin i ei kjele,smelt,tilsett melk og sukker,bland godt.
Når dette er lunket skal gjøren blandes inn og smeltes.
Ha over melet i ei bolle,og bland til en løs og jevn deig.
Ha over plast og la det heve seg i en time.

Kna så deigen godt og kjevl ut en avlang deig.
Ha den myke margarinen over dette,som over ei brødskive.
Deretter vanilijekrem..
Så kanel og sukker,og til slutt valnøttene.
Brett dette i ei rulle,og kutt i mindre pølser slik at du får laget flere snurrer.
Pensle de til slutt og ha i ovnene på 160-170 i ca 1 time.
!Pass på at de blir godt stekt.Begynner toppen å bli brun så kan du ha over bakepapir til det blir godt stekt i bunnen.

Velbekomme :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar