mandag 30. april 2012

Pita (Bosnisk Børek)

Endelig har jeg fått litt tid til å skrive et innlegg.
Her kommer en forespurt oppskrift og beskrivelse på hvordan man lager børek,i Bosnia kalt burek eller pita visst det er andre innhold i den en kjøtt og løk :)

Pita kan lages med mye forskjellig innhold.
De mest tradisjonelle er 'Burek' som lages med kjøttdeig,løk og krydder.
Min favoritt er med potetbiter og løk.Så har du med spinat og fetaost,gresskar og aubergin.

I dag lager jeg med kjøttbiter,ikke kjøttdeig,men bitte små strimmlede biffbiter kjørt i foodprosessor sammen med andre ingredienser.

Deigen:
800 - 1000 g mel (etter hvor mye du skal ha)
ei klype salt
1 dl olje
Lunket vann

Eltes sammen, la det hvile i ca 15 min.
Jeg deler dem opp i tre deigballer
Så har jeg en stor duk som jeg bruker bare til pita
en voksduk er genialt.Strør godt med mel utover den,
så begynner jeg på deigen.Kjevler den godt utover hele
duken.













Så bruker jeg nevene under den til å strekke den forsiktig
ut til å bly så tynn som mulig.













Når jeg har fått den tynn og fin har jeg litt olje over den slik som jeg har gjort her.

Så lager jeg massen enkelt med å ha en stor løk,ca 500-600 g kjøtt (biff eller kjøttdeig),2 tsj persille,1 tsj pepper,ei klype salt alt i en food prosessor,slik at det blir fint og hakket.













Så legger jeg det utover deigen slik jeg har gjort her:












Bretter det sammen fra den ene enden til den andre
Bare rulle det sammen..












Jeg bruker ei rund panne,har litt olje i den,så begynner jeg
rulle pitaen rundt i den.
























Steker den til den blir brun og fin
Vi bruker en ca 2 dl med vann og 2-3 SS olje,så koker vi det opp,og heller over varm pita
og lar det trekkes under et håndkle.


 Mmmmm,server med yogurt!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar