søndag 12. oktober 2014

Sjokolade pai med nougatfyll

Sjokoholikere se her :)



Paibunn:

150 g kaldt smør/margarin
180 g hvetemel                  
50 g bakekakao              
100 g sukker                       
ca 1/2 dl kaldt vann      

Ha alt (utenom vann) i en bolle, kna godt ut til alt er godt blandet, bruk gjerne en food processor og hell vannet litt og litt over og kna videre.Kle en paiform med litt smør og mel og kna deigen ut og form den oppover kantene også. 

Dekk med plastfolie og ha i kjøleskapet i ca 20 min. Formvarm ovnen på 180 grader, og legg paibunnen til stek midt i ovnene etter 20 min og stek i ca 15-20 min.

Nougattrøffel

200 g nougat
             100 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte
100 g usaltet smør

Kok opp kremfløten, mens du hakker opp sjokoladen og deler opp nougaten i en annen bolle
Ha kremfløten over og la den stå litt og smelte nougaten og sjokoladen...
Så rører du den til en klumpfri, glatt masse..
Avkjøl til ca 40 grader og tilsett smøret, kjør blandingen glatt med en stavmikser..
Ha opp i paien og la den stivne over natten, ikke i kjøleskapet, noen timer går også fint.

               

Pisk fløten og ha den over den stive nougattrøffelen og pynt med jordbær eller raspet sjokolade..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar