lørdag 27. desember 2014

Sweet Peaches...greetings from Bosnia


Sweet Peaches...greetings from Bosnia


En deilig oppskrift på de søte fersken lignende kaker, som er svært populære på Balkan.
Deilige fersken som er fylt med deilig og aromatisk fyll        




Deig :
3 egg
2 dl sukker
1 dl smeltet smør
1 ts bakepulver
350 g mel

Bland egg, sukker og smør i hurtigmikseren, og bland det tørre sammen før du legger det til.


Deigen blir fort fin og glatt. 
Sett ovnen på 200 grader     
Rull mindre baller, men prøv å ha dem så like så mulig, for de skal settes sammen i par, og da er det uheldig om noen er større eller mindre og ikke passer sammen med andre, her må en prøve seg litt. 
De skal ikke bli gyllne, så stek ikke mer enn 10-13 min.



De vil kanskje sprekke litt, men det går bra. Jeg var litt uheldigere.
La dem bli helt avkjølt.


Helt kalde, skal man forsiktig lage hull i dem. Innmatet skal brukes som fyll, så bare ha det i en bolle.
Vær veldig fordiktig så ikke du mister mange bort til knekk, så gå forsiktig inn og skarp ut.




De ligner litt på sopp :)


Fyll:

Vi bruker smulene som er skrapt ut, og lager forskjellige fyll,
Den mest vanlige er 5 SS aprikos syltetøy, 0,5 dl juice (fersken)
Blandes og fylles i hver halvdel og settes sammen, slik at fyllet limer 
halvdelene sammen.

I dag hadde jeg ingen syltetøy, så jeg blandet smulene med 5 SS sjokade,og vann.
De var kjempedeilige...


Dekorasjon:

Vi blander litt konditor farge (rød eller oransje) sammen med vann, og drypper kakene ned i fargen.
Så ruller vi dem litt i strøsukker og lar dem hvile litt      
De kan stå opp til 10-15 dager i kjeks boks og spises til hver anledning


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar