mandag 26. mai 2014

Havana


Havana..


Kjeks og Nøttebunn:
150 g valnøtter
360 ca g kjeks (Havre)
100 g smeltet margarin

Ha i food prosessor eller knus godt, bland med margarin og dytt jevnt ned i en springform, men ikke alt. Behold noe til lagene mellom som skal strøs mellom kremen. 
       ( oppskriften rekker til en stor,26 i diameter og en mindre)


Creme..
1 l melk
250 g sukker
30 gr gelatin
3 poser med vanilije krem (sånn fra utlandske butikker som blandes med melk)
 eller 500 g kremfløte og 100 g melis
 (det siste er ikke testet)

Kok opp 1 l melk sammen med sukker


Bland gelatinpulveret sammen med noe av den lunkende melken

IKKE KOKTE!
Og vent til melken er varm, og ikke kok varm før du blander inn gelatinpulveret inn, rører godt og lar stivne i romtemperatur, helt til det er avkjølt.

Bland vaniljekrem pulver med melk  tre poser med 500 l melk
eller visst du bruker kremfløte, pisk den stiv og rør inn melis med slikepott

Når melken begynner å bli stiv, og konsistensen er seig, og helt avkjølt så blander du inn vanilije krem/kremfløten inn i dette og blander alt godt til det blir en smidig og fin masse.
Så legger du et lag i springformen, og strør med kjeks/nøtter blandingen, så krem massen igjen osv til du kommer til topp.Strø litt kjeks og nøtter på toppen og legg i kjøleskapet for stivning.



Enjoy ♥




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar