tirsdag 10. april 2012

Sjokoladering


Bunn:
5 egg
5 SS sukker
5 SS mel
2 SS bakekakao
2 tsj bakepulver

- Sil eggene slik at du har eggplommene for seg selv i en bolle
- Ha egghvitene og sukkeret i ei bolle, og stivpisk det
- Ha så i eggplommene
- Bland det tørre og sikt det inn i eggdosisen
Bruk en rund springform med bakepapir i.
Stek på 180 grader, ca 30 min.

Syrup til bunn:
250 g sukker
250 ml vann
1 tsj vanilijesukker

Kok alt under omrøring, og hell varmt over varm kake.
Ikke ta av kakeringen enda!
La det trekke godt inn i kaken.













Lys kakefyll:
0,5 l melk
5 SS mel
100 g sukker
2 tsj vanilijesukker
250 g margarin
2 SS melis

- Ha melken i ei gryte, og varm den opp til kokepunktet
- Tilsett det tørre rett før melken koker,og rør godt sammen
- Avkjøl det kaldt
- Pisk luftig margarin og melis, så tilsetter du den avkjølte puddingen
- Spre det godt utover sjokoladebunnen, jevnt.













Sjokoladetopp:
200 g kokesjokolade
150 dl kremfløte
Litt smeltet hvit sjokolade til pynt

Kok fløten i ei kjele, hell så over oppkuttet sjokolade,og rør godt sammen :)













Ha sjokolade blandingen over det hvite
Så laget jeg noe linjer med hvit sjokolade vannrett, så trakk jeg
noen linjer igjen lodrett for å få det mønsteret.














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar