Det herlige tilbehøret pesto har raskt sneket seg inn på det norske kjøkken, og har du for hånd middelhavets råvarer som basillikum og olivenolje må du ikke nøle med å lage pesto, som også kan lagres over tid i kjøleskapet og nytes sammen med det meste.
*Klipp av alle bladene fra basillikum, vask det
*Ha revet ost med kvernet pepper og salt, pinjekjerner og hvitløk sammen med basillikum
i en food prosessor, ha over olivenolje, og kvern i vei.
Dette er en god porsjon og kan lagres i kjøleskapet i noen uker.
Men det er best ferskt, og brukes til det meste.
4 små planter Basillikum
100 g pinjekjerner
1 dl olivenolje
100 g revet ost (parmesan)
3-4 fed hvitløk
1 teskje salt
1 teskje kvernet pepper
*Klipp av alle bladene fra basillikum, vask det
*Ha revet ost med kvernet pepper og salt, pinjekjerner og hvitløk sammen med basillikum
i en food prosessor, ha over olivenolje, og kvern i vei.
Dette er en god porsjon og kan lagres i kjøleskapet i noen uker.
Men det er best ferskt, og brukes til det meste.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar