mandag 19. mars 2012

Sol brød




 ca 1 kg mel
2 poser gjær
2 egg
2 ts salt
1/2 l lunket melk
100 dl rapsolje
 smeltet smør til smøring

Bland mel,gjær,egg,salt og olje i en bolle rør forsiktig inn den lunkende melken,og elt alt sammen til en fin og glatt deigmasse.Denne deler du i tre forskjellige baller
En stor ball, en middels stor og en liten ball. Så tar du den største av ballene,og deler den igjen i tre.

Når du har delt dem opp i tre like baller,så smører du ei stor rund panne som du skal ha brødet i,og kjevler ut ballene.
Hver ball som er blitt kjevlet ut smøres med smør og legges opp på hverandre.Så kutter du den slik jeg har gjort her på bildet,ikke helt ut,men fra midten og litt innover.Så vrenger du dem bakover.
Slik gjentar du med den medium og den minste ballen.,til slutt så brukte jeg restene til å lage en ball i midten.


Ha litt smeltet smør over hele,og stek den på 220 ca 20 min,eller til den får en fin gul farge.














Messieurs, que bon :)
              

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar